Belföld

Kövekkel dobált, majd félholtra vert brahiból egy hajléktalant egy 13 és egy 16 éves fiatal, egyikük még videót is készített

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség azt a két fiatalt, akik tavaly novemberben brahiból agyba-főbe vertek egy hajléktalan férfit Oroszlányban.

dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlottak elismerték a bántalmazást, és azt mondták, hogy elkezdték provokálni a sértettet, majd miután ez nem tetszett neki, elkezdték bántalmazni.

A 13 és 16 éves fiatal egy parkban keveredett szóváltásba a későbbi áldozatával. A fiatalok apró kavicsokkal dobálták, sértegették és provokálták a férfit, majd nem sokkal később az egyikük egy faággal, a másikuk pedig tenyérrel arcon vágta a padon ülő férfit.

Amikor a férfi segítéségért kiabált az elkövetők elszaladtak, azonban mivel nem érkezett segítség, még háromszor bántalmazták az áldozatukat. A legutolsó rúgást az egyik fiatal még videóra is vette a telefonjával. A megvert férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség az idősebbik támadóra fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetében lévő fogházbüntetést, míg a társával szemben próbára bocsátást kért azzal, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót. Ezen túlmenően a főügyészség mindkét vádlott vonatkozásában azt is indítványozta, hogy iskolai tanulmányaikat folytassák és vegyenek részt indulatkezelési tréningen.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik