Belföld

Sorsára hagyta a hörgő és epilepsziás rohamot kapó utasát, aki nem sokkal később meghalt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Hiába kérték, nem hívott segítséget hörgő és epilepsziás rohamot kapó utasához egy mikrobuszt vezető férfi. A rosszul lett férfi elvesztette az eszméletét, majd később meghalt. A Salgótarjáni Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt állítja bíróság el az 52 éves dél-nógrádi férfit.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott 2019 őszén budapesti építkezésekre szállított munkásokat a lakóhelyéről. Október 11-én délután már hazafelé tartottak, amikor az utasai „biofüves” cigarettát szívtak.

Egyikük rosszul lett, az oldalára dőlt, remegett, hányt, rángatózott, majd hörögni kezdett és az eszméletét is elvesztette. A rosszul lett utas testvére kérte a sofőrt, hogy hívjon orvost az epilepsziás rohamot kapott fivéréhez, mivel az utasok mobiltelefonnal nem rendelkeztek, egy másik utas pedig arra kérte, hogy álljon meg és úgy hívjanak segítséget.

– közölte az ügyészség.

A sofőr azonban az utasok kifejezett kérése ellenére sem hívott mentőt, hanem a sértett édesanyjának otthonához szállította a rosszul lett férfit, aki ingatlanhoz érkezéskor már magatehetetlenül feküdt a mikrobusz középső üléssorán. Ezt követően bevitték őt a házba, de ekkor már nem reagált semmire. A kiérkező mentősök már csak a beteg halálát tudták megállapítani.

A munkásokat szállító sofőr a veszélyhelyzetre utaló rendkívüli körülmények ellenére sem személyesen, sem telefonon nem nyújtott segítséget a kialakult epilepsziás rohama miatt közvetlen életveszélyben lévő férfinak, ezért az ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat ellene. Az ügyészség 1 év, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kért a sofőrre előkészítő ülésen történő beismerés esetére azzal, hogy a 700 ezres bűnügyi költséget is fizettessék meg vele.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik