Belföld

Érdi tömegverekedés: csak egy ember érzi magát bűnösnek a benzinkúton kipattant halálos összecsapás résztvevői közül

Megkezdődött az előkészítő ülés annak az enyingi és érdi családnak az ügyében, amelyek tagjai 2020 nyarán estek egymásnak egy érdi benzinkúton. A biztonsági kamerák által részletesen dokumentált összecsapás során a két család tagjai botokkal, kövekkel, késekkel támadtak egymásra, volt olyan verekedő is, akinek egy csavarkulcs volt a fegyvere. Az összecsapás pár percig tartott csak, egy ember így is életét vesztette, többen megsérültek.

A két család között egy szakítás miatt romlott meg a viszony, a költséges lakodalom után néhány hónappal a nő hazaköltözött a saját családjához, amit többen sérelmeztek a vőlegény rokonságából.

„Ennek nyomán a két család viszonya megromlott egymással, az esküvőre kifizetett pénz kapcsán mindkét család úgy érezte, hogy meg lettek rövidítve, a másiktól pénzt követeltek, ezen kívül a családok tagjai amikor egy alkalommal találkoztak Siófokon, agresszívan léptek fel egymással szemben” – ismertette a vádirat egy részét az ügyész, Maraffai Tamás.

A balhé kitörése csak idő kérdése volt, a családok rendre üzengettek egymásnak a különböző közösségi felületeken élő videókban, így tettek közvetlenül a benzinkúton történtek előtt is.

Az RTL tudósítása szerint a verekedés másnapján 13 embert fogtak el a rendőrök, de végül 30 ember ellen emeltek vádat. A mai nap pedig megkezdődött ügyükben az előkészítő ülés a Budapest Környéki Törvényszéken. A csatorna híradása szerint kordonokkal és rendőri készültséggel várták az épület előtt és az épületben is a résztvevőket, az egyik család tagjait a terem egyik, a másikat a másik végében ültették le. Csütörtökön az egyik család tagjait szólították egyenként a vádlottak padjára, közülük egy vádlottat leszámítva senki nem érezte magát bűnösnek.

A legsúlyosabb büntetést az 50 éves áldozatot meggyilkoló és többeket is megsebesítő L. Rómeóra kérték, de két évnél kevesebbet senkire sem kért az ügyészség azok közül, akikkel szemben letöltendőt indítványozott. Az elsőrendű vádlottra 15 év fegyházat és 10 év közügyektől eltiltást, míg az ügy másod és harmadrendű vádlottjára 10-10 év fegyházat és közügyektől eltiltást kért az ügyészség előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Kapcsolódó
Önvédelemre hivatkozik az ötvenéves érdi áldozatát szíven szúró enyingi férfi
Újabb három enyingi férfinak indítványozták a letartóztatását

Ajánlott videó

Olvasói sztorik