Belföld

Halálos érdi tömegverekedés: 22 érdi és 8 enyingi áll bíróság elé, tucatnyi emberre kértek börtönt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Harminc személy ellen emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség a 2020 nyarán történt brutális tömegverekedés ügyében, amikor ásókkal, vascsövekkel és különböző szúró és vágó eszközökkel esett egymásnak egy érdi és egy enyingi nagycsalád az érdi benzinkúton.

A hatalmas balhéban egy 50 éves férfi meghalt, két személy életveszélyes egy pedig maradandó sérüléseket szenvedett. Huszonkét érdi és nyolc enyingi családhoz köthető személy van a terheltek között.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlottak közel felére kértek letöltendő börtönt.

A legsúlyosabb büntetést természetesen az 50 éves férfit meggyilkoló és többeket is megsebesítő L. Rómeóra kérték, de két évnél kevesebbet senkire sem kért az ügyészség azok közül, akikkel szemben letöltendőt indítványozott.

Az elsőrendű vádlottra 15 év fegyházat és 10 év közügyektől eltiltást, míg az ügy másod és harmadrendű vádlottjára 10-10 év fegyházat és közügyektől eltiltást kért az ügyészség előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

– mondta Nisóczi.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a vádlottak zöme arra hivatkozott, hogy őket támadták meg, ők pedig csak védekeztek a tömegverekedés során.

A vádirat szerint egy enyingi és egy érdi nagycsalád tagjait egymáshoz is távolabbi rokoni szálak fűzik. A viszonyuk azonban annyira elmérgesedett, hogy az egyik közösségi oldalon élő videóközvetítésekben agresszíven és gyalázkodva üzentek egymásnak.

Kapcsolódó
Videók arról, ahogyan vascsövekkel, botokkal, késekkel esik egymásnak két család Érden
Egy ember meghalt, két férfi életveszélyes, három pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Tizenhárom embert vettek őrizetbe a rendőrök.

Az ominózus nap az enyingi család 16 férfi tagja kocsikkal indult Érdre, hogy erőszakosan rendezze a konfliktust. Erre az érdiek is gyülekezni kezdtek és keresték az enyingieket. Mindkét család különböző ütlegekkel, illetve szúró-vágó eszközökkel szerelkezett fel.

Az összecsapásra egy érdi benzinkúton került sor. A családok tagjai kölcsönösen bántalmazták egymást puszta kézzel illetve a magukkal vitt eszközökkel. Emellett több autót is megrongáltak.

A konfliktus során volt, aki a rivális család tagjai közé hajtott autóval és volt, aki több embert is megszúrt késsel. A balhé után 12 embert vittek kórházba, és egy 50 éves férfi belehalt a szúrt sérüléseibe. A Pest Megyei Főügyészség harminc embert állít bíróság elé.

A vádirati minősítések között szerepel több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette éppúgy, mint csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette vagy rongálás bűntette is, más bűncselekmények mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik