Belföld

Feljelentették a XVIII. kerületi fideszest, aki választási indulásért cserébe ajánlott milliókat a kutyapártosnak

Feljelentést tett a választás rendje elleni bűncselekmény, vesztegetés és befolyással üzérkedés miatt a 18. kerületi rendőrségen Hartaházi Miklós, a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat alelnöke.

A XVIII. kerületi Jobbik elnöke Lévai István Zoltán fideszes polgármesterjelöltet jelentette fel, aki a Válasz Online-hoz eljuttatott hangfelvételek szerint ötmillió forintot ajánlott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltjének, hogy induljon el a jövő évi önkormányzati választásokon, így növelve a Fidesz esélyeit a XVIII. kerületben.

Aki közszereplőként ilyet tesz, mint amiket L. I. Z. megengedett magának, annak nincs helye a közéletben, az méltatlanná vált a választók képviseletére, méltatlanná vált önkormányzati képviselői mandátumra. Aki ilyet tesz, annak le kell mondania mindennemű társadalmi megbízatásáról. Pont

– írta a posztban Hartaházi. Részletek ebben a cikkünkben olvashatóak.

Az MKKP az ügyre reagálva Facebook-oldalán annyit írt: „Drága Fidesz! Vagy bármelyik párt. Ez történik, ha hasonló ügyekbe akartok minket belerángatni: lebuktok.”

Az LMP XVIII. kerületi szervezete közleményben szólította fel Lévait, hogy azonnali hatállyal mondjon le mandátumáról. Mint írták, kizártnak tartják, hogy „Lévai István Zoltán magánakciója lett volna a vesztegetési kísérlet”.

A DK szerint „a Fidesz azért készülhet választási csalásokra az önkormányzati választásokon, mert nagyon sok településen és budapesti kerületben szoros lesz a választási küzdelem”. A párt azonnali válaszokat követel az ügyben, közleményükben többek közt arra szeretnének választ kapni,

A Demokratikus Koalíció azonnali válaszokat követel a Fidesztől: hány helyen fizették le vagy próbálták lefizetni ellenzéki pártok politikusait azért, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon megtévesszék és megosszák az ellenzéki szavazókat? Honnan szerezték a megvesztegetési pénzt és mennyi pénzt szánnak választási csalásokra a 2024-es önkormányzati választásokon?

Az ügyben kerestük Lévai István Zoltánt, aki későbbre ígért tájékoztatást lapunknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik