Belföld

Börtön vár az ittasan rendőrautóval karambolozó sofőrre

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Tatai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly októberben rendőrautóval ütközött ittasan az utasaival.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a férfinak sosem volt jogosítványa, és úgy vezette a kocsit Tatán, hogy aznap szeszes italt fogyasztott, és közepesen ittas volt. A férfi  két utast szállított az autóban.

Az elkövető az autóval Szomód felől indexelés nélkül kanyarodott ki balra az 1. számú főútra úgy, hogy a kanyarodó sávból jobbra kihajtott a Komárom irányából érkező,  szabályosan közlekedő rendőrségi személygépkocsi elé.

police.hu

A vétlen sofőr jobbra rántotta a kormányt, de az elkövető kocsija jobb hátsó részével így is nekiütközött a rendőrségi jármű bal elejének. A balesetben senki sem sérült meg, de rendőrségi járműben 875 ezres kár keletkezett.

Az elkövető büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősül, mert a bíróság 2017-ben ittas állapotban járművezetés miatt 1 év 4 hó fogházbüntetésre ítélte, amelyből 2019. november 8-án szabadult feltételes kedvezménnyel.

A férfival szemben már van folyamatban büntetőeljárás ittas járművezetés vétsége miatt a Komáromi Járásbíróságon, az ügyészség az ügyek egyesítését, valamint azt indítványozta, hogy a bíróság az elkövetőt börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és a közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik