Belföld

A börgöndi légiparádé szervezője: Fekete betűkkel kerül be ez a dátum az emlékkönyvbe

Közleményt adott ki a börgöndi légiparádé szervezője, miután az eseményen két halálos áldozattal járó zuhanás történt.

A börgöndi légiparádé szervezője: Fekete betűkkel kerül be ez a dátum az emlékkönyvbe

Szilády Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke a Facebookon azt írta, hónapok óta, erejüket megfeszítve készültek a sorrendben 28. Börgöndi Légiparádéra, „amely nap dátuma sajnos most már örökre fekete betűkkel kerül be a szervezet és a város emlékkönyvébe.”

A bekövetkezett légikatasztrófa miatt a vasárnapi lett az első befejezetlen repülőnap. Az egyesület tagjai egy emberként, mély megrendüléssel a szívükben fejezik ki együttérzésüket az elhunyt repülősök családtagjai felé, felmérhetetlen súlyú gyászukban osztoznak, az áldozatok emlékét tisztelettel megőrzik

– írta.

Közölte, az Albatrosz Repülő Egyesület mielőbbi, gyors gyógyulást kíván a tragédia sérültjeinek, felajánlja segítségét és támogatását mindazoknak, akik vétlen áldozatai lettek a bekövetkezett balesetnek.

Szilády hozzátette, az egyesület tagjai továbbra is elkötelezetten dolgoznak azért, hogy a több mint százéves székesfehérvári repülés fennmaradjon és a tragédia után a létesítménnyel együtt tovább fejlődjék.

Bízunk abban, hogy az elmúlt közel harminc évben sok-sok tízezer hozzánk látogató, a repülőtérről élményekkel hazatérő vendégünk értékeli mindazt a munkát, amit elvégeztünk eddig és mellénk áll, kitart mellettünk a kialakult nehéz helyzetben is. A repülősök nagy családjáért, a jövőért, Székesfehérvár közösségéért szeretnénk minden erőnkkel tovább dolgozni. Most lehajtott fejjel, de a korábbiakhoz méltó elkötelezettséggel

– zárta a posztot.

Kapcsolódó
Közvetlen közelről készült videó a börgöndi légiparádén becsapódó repülőről
A szakértő szerint nagyobb a valószínűsége az emberi hibának, mint a műszakinak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik