Belföld

Miután nem adtak neki cigarettát, ütött és rúgott, majd 2000 forintot is elvett áldozatától

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki cigitarhálás után vert meg egy járókelőt Tatabányán – írta a Kemma.hu.

A megalapozott gyanú szerint a férfi szeptember 3-án 21 óra 20 perc körüli időben Tatabányán egy téren cigarettát kért a sértettől, aki azonban közölte vele, hogy nincs már több cigarettája. A gyanúsított ettől ideges lett és hirtelen mindkét oldalról ököllel arcon ütötte áldozatát, aki a földre esett. Ezután a terhelt odalépett és a nadrágjából kivett két cigarettacsikket, valamint 500 forint aprópénzt. A támadó később a sértett övtáskájában lévő irattartójából további 1500 forint készpénzt vett el.

A sértett megpróbált felállni, mire a gyanúsított egy alkalommal vállon rúgta, aki ennek ellenére felállt, és a gyanúsítottól kérte vissza az irattartóját. A bántalmazott az arcán, valamint a térdén nyolc napon belüli horzsolásos sérülést szenvedett el. A férfi ezen cselekménye miatt a nyomozó hatóság kifosztás bűntette megalapozott gyanúját közölte. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a gyanúsított cselekménye súlyosabb bűncselekmény, rablás bűntett megállapítására is alkalmas lehet, azonban ezzel kapcsolatban a nyomozás még folyik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik