Belföld

Miskolci pinceomlás: Nem érzi felelősnek magát a három, munkásként dolgozó apa halálának okozásával gyanúsított kivitelező

police.hu
police.hu

Lezárta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a három munkás halálát okozó tavaly augusztusi miskolci pinceomlás ügyét. A tragédiában egy 26 egy 29 és egy 35 éves fiatal férfi vesztette életét, miután rájuk szakadt egy több tonnás kőtömb. Mindegyik férfi több gyermeket hagyott maga után.

A rendőrség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 45 éves miskolci férfival szemben, majd a nyomozás befejezése után továbbította az iratokat az ügyészség felé.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a gyanúsítottként kihallgatott építési kivitelező nem tett vallomást, és kijelentette, nem érzi felelősnek magát a baleset bekövetkezése miatt.

police.hu

Kapcsolódó

Az ügyész elmondta még, hogy a gyanúsítás szerint a kivitelezőnek nem volt építési engedélye a felújítási munkához, és arról sem győződött, meg hogy kell-e engedély hozzá. Emellett nem végzett kockázatelemzést, nem biztosított védőfelszerelést a munkásainak, és semmi olyan óvintézkedést nem tett, amivel megóvta volna a dolgozókat, ez pedig ok-okozati összefüggésben van a sértettek halálával.

A bűncselekmény büntetési tételkerete szerint akár nyolc év szabadságvesztést is kaphat a kivitelező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik