Belföld

Fiatal munkásokra omlott egy pince Miskolcon, ketten biztosan meghaltak

Munkálatok végzése közben ráomlott egy pince három fiatal munkásra szerda reggel Miskolcon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a fiatalok nem adnak életjelet magukról, és a mentésük folyamatban van.

A férfiak felújítási munkálatokat végeztek a pincében, amikor annak mennyezete beszakadt és maga alá temette a munkásokat. Úgy tudjuk, hogy huszonéves, és harminc körüli fiatalemberekre omlott rá a pince.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai lezárták a területet. Az életjelet nem adó férfiak mentéséhez az omlásveszély miatt speciális intézkedésekre van szükség, ezeket  most szervezik. A megyei főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A borsodi katasztrófavédők megkeresésünkre azt közölték, hogy három gépjárművel vannak a helyszínen jelenleg, és a helyszínre érkezett a megyei műveleti szolgálat is.

Frissítünk!

Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivője arról tájékoztatta a Boon.hu-t, hogy két férfi biztosan elhunyt a balesetben. A harmadik férfi a leszakadt födém alatt lehet, jelenleg bányamérnököket várnak a helyszínre, mivel a leszakadt pincefödémet nem merik megmozdítani a további leszakadás veszélye miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik