Belföld

Kóros elmeállapotú, ezért IMEI-be vitték rendőröket airsoft fegyverrel fenyegető miskolci nőt

Megszüntették a letartóztatását, és elrendelték az előzetes kényszergyógykezelését annak a miskolci nőnek, aki júliusban airsoft fegyverrel fenyegette a lakásához kiérkező rendőröket.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy az igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény szerint a büntetlen előéletű gyanúsított a cselekmény elkövetésekor és jelenleg is kóros elmeállapotú, ezért képtelen arra, hogy felismerje a cselekményei következményei, s annak megfelelően viselkedjen. Ezért tartani kell attól, hogy újabb bűncselekményt fog elkövetni.

Hozzátette, a nyomozási bíró által elrendelt ideiglenes kényszergyógykezelést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani. A bíróság végzése végleges.

A nő tört-zúzott a Hunyadi utcai lakásában, és különböző dolgokat dobált ki hajnalban az udvarra, emiatt a szomszédok értesítették a rendőrséget. Az asszony nem válaszolt a kiérkező zsaruk kopogtatására, hanem kinyitotta az egyik ablakot, és egy valódi lőfegyvernek tűnő airsoft fegyvert nyújtott ki rajta, majd fenyegetőzni kezdett.

A rendőrök felszólították, hogy tegye le a fegyvert, de a nő hangosan megtagadta ezt azzal, hogy a rendőrök tegyék le a fegyvert. Végül a helyszínre érkező TEK-esek hatoltak be az asszony lakásába, és fogták el a még ekkor is bottal hadonászó nőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik