Belföld

Több mint 30 milliót raboltak egy budapesti cégvezetőtől, négy fő ellen emeltek vádat

police.hu
police.hu

Jelentős értékre elkövetett rablás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a négy férfival szemben, akik 2020 decemberében egy cégvezetőt raboltak ki az  I. kerületi otthonánál, és több mint 30 millió forintot szereztek tőle.

A főügyészség közleménye szerint a cégvezető a munkavállalók esedékes bérét vitte, amikor ketten rátámadtak, majd bántalmazták, és lefújták gázspray-vel. A rablók további két társa a menekülésben segített, a zsákmányból pedig ötödik társuk, a tippadó is részesült.

A vádirat szerint a vádlottak egyike – a felbujtással vádolt férfi – korábban a budapesti székhelyű cég vidéki irodájában dolgozott, ott szerzett tudomást arról, hogy a cég ügyvezetői a munkabéreket rendszerint készpénzben fizették ki. A cégvezetők a nagy összegű készpénzt ilyenkor már előző este hazavitték, majd másnap korán reggel szállították és szétosztották a munkavállalók között.

A vádlott ezt az információt, egyúttal a rablás tervét 2020 nyarán vetette fel egy ismerősének, későbbi vádlott-társának azzal, hogy a tippadásért, illetve a további hasznos információkért cserébe 2-3 millió forintot kér majd a rabolt pénzből. A vádlott-társ ezt követően beavatta további három társukat is – mindannyian vállalták, hogy részt vesznek a rablásban.

Kapcsolódó
Símaszkos rablók lefújtak egy budapesti cégvezetőt, majd elvettek tőle 33 milliót
A fizetések kifizetése miatt volt ennyi pénz a férfinél. Öt főt állíthatnak bíróság elé.

Az elkövetés részleteinek megtervezésénél az elkövetők feltérképezték az ügyvezetők közlekedési útvonalait, a pénzszállítások lebonyolítását, emellett a munkahelyüknél, lakóhelyüknél is megfigyelték, illetve követték őket, ennek érdekében nyomkövető eszközt is elhelyeztek az ügyvezetők gépkocsiján,

police.hu

Amikor a cégvezető a rablás napján, 2020. december 10-én kilépett a ház kapuján, kezében a mintegy 42 millió forint készpénzt tartalmazó műanyag ládával, a két támadó rátámadt, egyikük azonnal megütötte, majd a földre került férfit gázspray-vel arcon fújta, és még a földön is bántalmazta.

A rablók ezután magunkhoz ragadták a készpénz nagy részét, több mint 30 millió forintot és egy laptopot, azzal a közelben parkoló tehergépkocsihoz futottak és az abban várakozó harmadik társukkal együtt elhajtottak.

A terheltek ezután Biatorbágyon – ahol negyedik társuk várta őket – autót cseréltek, a zsákmányolt pénzt pedig elosztották egymás között. Négy férfival – köztük a tippadó felbujtóval, az egyik végrehajtóval, valamint a két sofőrrel mint bűnsegéddel – szemben a Fővárosi Főügyészség jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat, végrehajtandó fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozva. Ötödik társukkal, a rablás másik végrehajtójával szemben külön büntetőeljárás folyik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik