Belföld

Símaszkos rablók lefújtak egy budapesti cégvezetőt, majd elvettek tőle 33 milliót

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal az ötfős bandával szemben, aki 2020 decemberében kiraboltak egy cégvezetőt Budapesten.

A férfi hajnalban indult el az I. kerületi otthonából, és nála volt a dolgozók bére is. Ekkor símaszkos rablók lefújták gázspray-vel, majd többször megütötték, és elvettek tőle több mint 33 millió forintot. A BRFK jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt ismeretlen tettesek ellen indított eljárást.

Az akkor 39 éves L. Ferencet Monoron, két társát, az 52 éves K. Csabát és a 46 éves M. Krisztiánt Győrben fogták el. Negyedik társuk ellen pedig körözést adtak ki.

police.hu

A nyomozók az elfogott támadóknál házkutatást tartottak, mely során lefoglalták a valószínűleg a bűncselekményből származó pénzen vett gyorsasági motorkerékpárt, autóverseny-szimulátort, három paprika spray-t és más értékeket. Egyikőjüknél gáz- és riasztófegyvert is találtak.

A három férfit őrizetbe vették és letartóztatták. Az eljárás további szakaszában kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésében egy ötödik fél is részt vett, aki információkkal látta el a négyfős társaságot. A kiadott körözés alapján az akkor 44 éves B. Vincét 2021 október 18-án, míg az informátort, az 53 éves K. Ferencet 2022 október 13-án fogták el. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik