Belföld

Drága kabriókkal állt ki a tanárok mellett a Megoldás Mozgalom

A Megoldás Mozgalom autós felvonulást tartott a fővárosban, hogy felhívják a figyelmet a pedagógusok problémáira. Gattyán György pártjának akciójában közel 100 aktivista és több tucat autó vett részt. A felvételek szerint meglehetősen drága autókkal szelték át Budapestet, a konvojban kabrió Porsche is feltűnt.

A Megoldás Mozgalom az akcióval arra hívja fel a figyelmet, hogy a pedagógushiány több iskolában már a művelődéshez, oktatáshoz való alapjog biztosítását veszélyezteti. A pedagógusok méltatlanul alulfizetettek, a presztízsük megtépázott, a bérük rendezésére tett korábbi kormányzati intézkedések, ígéretek eddig kudarcot vallottak

– írja a párt közleményében.

A Telex kereste a pártot azzal kapcsolatban, hogy nem érzik-e visszásnak az üzenet átadásának módját. Az MM azt írta:

Az autósfelvonulásban résztvevő autók nem a Megoldás Mozgalom tulajdonában vannak, azokat erre az akcióra béreltük. Nem gondolnánk, hogy a tanárokkal való szolidaritás anyagi helyzettől függő lenne. Mindannyiunknak vannak gyermekei, akiknek a tanárai közül a nyáron sokan felmondtak.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után a SHARE NOW autómegosztó közleményt juttatott el a 24.hu-hoz. Ebben arról írnak, hogy:

A SHARE NOW sajtóból értesült arról, hogy a Megoldás Mozgalom a carsharing cég flottájához tartozó autókat is felhasznált egy politikai rendezvényen és erről nyilvánosan posztolt a közösségi média felületein. Miután a mozgalomtól érkezett előzetes és hivatalos kérést az autók politikai rendezvényen történő felhasználására a SHARE NOW határozottan elutasította, a járműveket a mozgalommal szimpatizáló egyéni felhasználók vették igénybe általuk létrehozott felhasználói profilokkal, így a részvételről nem volt tudomásunk. A vállalat sem most, sem a jövőben nem kíván sem eszközként, sem díszletként politikai célok szolgálatába állni, kizárólag kereskedelmi alapon működteti a szolgáltatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik