Belföld

875 ezres pénzbüntetést kapott a videón látható sofőr, aki simán továbbhajtott a baleset után

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Pénzbüntetésre ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a férfit, aki balesetet okozott az egyik helyi körforgalomban, majd lazán továbbhajtott.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az esettel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a járásbíróság 875 ezres pénzbüntetésre, és  1 év 5 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a férfit.

A vádirat szerint a férfi tavaly augusztus 14-én, hajnalban, autójával az Esztergom-kertvárosban lévő körforgalomhoz ért, ahol az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a körforgalomban szabályosan haladó másik kocsinak.

Kapcsolódó
Videón, ahogy lazán továbbhajt az esztergomi körforgalomban balesetet okozó sofőr
Pénzbüntetést és vezetéstől eltiltást kértek a férfire.

Az elkövető kocsijával a másik jármű jobb oldalának ütközött, ami miatt ez a gépkocsi a függőleges tengelye körül elfordult,  és a menetiránnyal szemben állt meg. Az elkövető észlelte az ütközést, azonban anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy megsérült-e valaki a balesetben, illetve az életét, testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban ennek reális veszélye fennállt. A férfi két nappal később önként jelentkezett az esztergomi rendőrségen. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik