Belföld

Videón, ahogy lazán továbbhajt az esztergomi körforgalomban balesetet okozó sofőr

Cserbenhagyás vétsége miatt állítja bíróság elé a Tatabányai Járási Ügyészség azt a férfit, aki lazán elhajtott a helyszínről, miután balesetet okozott az esztergomi körforgalomban.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi tavaly augusztus 14-én, hajnalban, autójával az Esztergom-kertvárosban lévő körforgalomhoz ért, ahol az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a körforgalomban szabályosan haladó másik kocsinak.

Az elkövető kocsijával a másik jármű jobb oldalának ütközött, ami miatt ez a gépkocsi a függőleges tengelye körül elfordult,  és a menetiránnyal szemben állt meg. Az elkövető észlelte az ütközést, azonban anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy megsérült-e valaki a balesetben, illetve az életét, testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban ennek reális veszélye fennállt. A férfi két nappal később önként jelentkezett az esztergomi rendőrségen. Az ügyészség  büntetővégzésben meghozandó pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást kért a büntetlen előéletű sofőrre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik