Belföld

Gyöngyösi Márton megerősítette: a Jobbik nem lesz többet az ellenzéki összefogás része

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Egy Magyar Nemzethez eljutott belső levélben Gyöngyösi Márton arról írt, hogy „a politikai közösségünk nem léphet ismét a baloldali pártokkal való összefogás bizonyítottan kudarcos útjára”. A Jobbik elnöke most a Népszavának megerősítette, hogy

pártja végleg szakít az ellenzéki összefogással. Elmondása szerint azzal a vállalással lett a Jobbik elnöke, hogy önálló politikát és új jobbközép-konzervatív szövetséget épít. Ebbe nem fér bele az együttműködés a baloldali és liberális pártokkal.

Az ellenzéki összefogás stratégiája Gyöngyösi szerint alapvetően elhibázott volt, amiért a Jobbik nagy árat fizetett: elvesztette szavazói jelentős részét. Elmondása szerint Szabó Gábor, a párt egykori pártigazgatója nem akart végleg szakítani a többi ellenzéki párttal, ezért kellett távoznia a választmányi elnöki posztról. A pártelnök a kritikái ellenére tapasztalt szakembernek tartja Szabó Gábort, és biztos abban, hogy találnak számára megfelelő feladatot a Jobbikban.

Megjegyezte: az, hogy a Jobbik nem működik együtt az ellenzéki pártokkal, nem jelenti azt, hogy bizonyos ügyek mentén nem hajlandó kompromisszumokat kötni velük, főleg akkor, ha a Fidesz leváltásáról van szó.

Gyöngyösi arról is beszélt, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon a nagyobb településeken a jobbikos jelöltek pártlogó nélkül indulnak majd. Úgy látja, hogy az önkormányzati választásoknak a helyi ügyekről kell szólnia.

Kapcsolódó
Gyöngyösi Márton: a Jobbiknak semmi köze ahhoz, hogy a baloldali pártok mit kezdenek egymással
A Jobbik elnöke szerint kiszorítósdi zajlik a baloldalon, aminek két célja van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik