Belföld

Lemondott a Jobbik pártigazgatója az országos választmány éléről

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Távozik a Jobbik országos választmányának elnöki tisztségéből Szabó Gábor írja a párt csütörtöki közleménye alapján a Telex. A Jobbik alapító tagja, meghatározó háttérembere és pártigazgatója nem saját maga döntött így, Gyöngyösi Márton pártelnök kérte erre.

Mivel meglehetősen eltérően ítéljük meg a Jobbik elmúlt egy évben véghez vitt politikáját és annak sikerességét, valamint az előttünk álló önkormányzati választáson történő megmérettetésének módját is, így arra kértem Szabó Gábort, hogy mondjon le a Jobbik-Konzervatívok Országos Választmányának elnökségéről,

fogalmazott Gyöngyösi.

A cikk felidézi, hogy Szabó egykor a MIÉP-ben politizált, majd a kétezres évek elején alapító tagja volt a Jobbiknak, és a kezdetektől ő volt a párt igazgatója. Részt vett a Magyar Gárda Mozgalom megszervezésében, a Magyar Gárda Egyesület alelnökének választották, majd 2010-től négy évig a Jobbik országgyűlési képviselője és frakcióvezető-helyettese volt, a párt több választási kampányát is ő vezette. A 2022-es választáson nem jutott be a parlamentbe, de egy hónappal később a Jobbik országos választmányának elnökévé választották.

Szabó Gábor a kérést elfogadva augusztus 24-i hatállyal távozik az Országos Választmány éléről. Gyöngyösi megköszönte Szabó „bölcs és önzetlen, a jobbikos közösség tagjához méltó döntését, amellyel saját elképzelésein felülemelkedve közösségünk stabilitását tette az első helyre” és tapasztalatára  továbbiakban is számítani fognak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik