Belföld

Börtönbüntetést kaptak az esztergomi csonttörők, akik sörösüvegekkel dobáltak meg egy gyalogost – videóval

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Börtönbüntetést kapott az a két férfi, akik 2020 októberében sörösüvegekkel dobáltak meg egy esztergomi söröző előtt elhaladó gyalogost. Az áldozatnak több csontja is eltört.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az esettel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyész indítványár az egyik férfit 1 év 9 hónapra, a másikat pedig 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság, és mindkettejüket két évre eltiltották a közügyektől is.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, az elsőrendű vádlott védője, és a másodrendű vádlott enyhítésért fellebbezett.

Kapcsolódó
Videón a gyalogost sörösüvegekkel dobáló esztergomi csonttörők
Letöltendő börtönt kértek a két támadóra.

A vádirat szerint az esztergom-kertvárosi söröző előtt italozó elkövetők sörösüvegeket dobtak egy arra sétáló férfi felé. Ezután az egyik férfi levetette a kabátját és többször is megütötte, és megrúgta a gyalogost. A másik férfi sem akart kimaradni a balhéból, letört egy faágat, és azzal ütötte-verte a szerencsétlenül járt járókelőt.

Arra érkezett egy férfi kocsival, aki rákiabált az elkövetőkre, azonban az elkövetők ezután is folytatták a gyalogos ütlegelését, ezért az autóval érkező férfi magához vett egy asztallábat azért, hogy az áldozat védelmére kelljen. Az elkövetők egyike ekkor egy alkalommal a kezében lévő faággal a fejbe vágta őt. A földre került férfit pedig kétszer is megütötte ököllel az egyik elkövető.

Az elsőként megtámadott gyalogosnak az elkövetők testszerte zúzódásokat, horzsolásokat okoztak, valamint eltörték az orsócsontját és a kézközépcsontját, amelyek nyolc hét alatt gyógyultak csak meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik