Belföld

Videón a gyalogost sörösüvegekkel dobáló esztergomi csonttörők

Vádat emelt az Esztergomi Járási Ügyészség  azzal a súlyos testi sértéssel és garázdasággal gyanúsított két férfival szemben, akik két évvel ezelőtt súlyosan bántalmaztak egy esztergomi söröző előtt elhaladó gyalogost. .

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az esztergom-kertvárosi söröző előtt italózó elkövetők sörösüvegeket dobtak egy arra sétáló férfi felé. Ezután az egyik férfi levetette a kabátját és többször is megütötte, és megrúgta a gyalogost. A másik férfi sem akart kimaradni a balhéból, letört egy faágat, és azzal ütötte-verte a szerencsétlenül járt járókelőt.

Arra érkezett egy férfi kocsival, aki rákiabált az elkövetőkre, azonban az elkövetők ezután is folytatták a gyalogos ütlegelését, ezért az autóval érkező férfi magához vett egy asztallábat azért, hogy az áldozat védelmére kelljen. Az elkövetők egyike ekkor egy alkalommal a kezében lévő faággal a fejbe vágta őt. A földre került férfit kétszer is megütötte ököllel az egyik elkövető.

Az elsőként megtámadott gyalogosnak az elkövetők testszerte zúzódásokat, horzsolásokat okoztak, valamint eltörték az orsócsontját és a kézközépcsontját, amelyek nyolc hét alatt gyógyultak csak meg. Az ügyészség letöltendő börtönt és közügyektől eltiltást kért a csonttörőkre.

Olvasói sztorik