Belföld

7 és 12 év közötti fegyházbüntetést kértek a debreceni fiatalokra, akik kis híján megölték az ismerősüket

Vádat emelt a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség azzal a három huszonéves fiatallal szemben, akik tavaly júliusban egészen brutálisan összeverték az ismerősüket ittasan Debrecenben.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az elkövetők Debrecen belvárosához közel italoztak és beszélgettek egy utcában az ismerőseikkel. Estefelé csatlakozott hozzájuk a későbbi áldozat is, közben többször bementek egy közeli élelmiszerüzletbe, hogy további italokat vásároljanak, amiket együtt fogyasztottak el.

Az utcán társalgó férfiakhoz este kilenc körül odalépett a kicsit távolabb beszélgető, erősen ittas elkövető és előzetes szóváltás nélkül deréktájon térdelte a sértettet. A többiek próbálták távol tartani a férfitől a támadót, aki dühében belerúgott a biciklitárolóba, majd kötekedni kezdett a féltestvérével és az idősebb vádlottal is. 

Ezt meglátta a sértett, majd az őt ért rúgás miatt odalépett hozzájuk és megütötte a bántalmazóját. Az idősebb elkövető megpróbált a két férfi közé állni, de a fiatalabb ismét megütötte az ivócimboráját. Ekkor lépett oda hozzájuk a társuk, aki próbálta kibékíteni őket, azonban az ittasan veszekedő férfiak többször megütötték egymást és dulakodtak.

A verekedés közben az idősebb elkövető elővette a kését, amivel egyszer mellkason szúrta a sértettet, akit eközben az egyik társa a földre szorított, a másik pedig a férfi lábát húzta, majd mindhárman többször megütötték és fejen rúgták a az áldozatukat. Egy idő után a fiatalabb vádlott próbált véget vetni társai cselekményének, de egyikük tovább rugdosta az ekkorra már eszméletlen férfit.

– közölte az ügyészség.

Az elkövetők különös kegyetlenséggel bántalmazták a magatehetetlen férfit, aki emiatt életveszélyes állapotba került, és életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A főügyészség a letartóztatásban lévő, tettüket részben beismerő bántalmazókat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, egyiküket és a megsérült férfit továbbá garázdaság vétségével vádolja.

A bántalmazókra 11, 12, illetve 7 év fegyházbüntetést és különböző tartamú közügyektől eltiltást, míg a megsérült férfival szemben az általa elkövetett garázdaság miatt 1 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik