Belföld

Halálra verte mérgében a barátját, mert nem volt hol aludnia

Vádat emelt a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron halálra verte a barátját egy szegedi kiserdőben.

A főügyészség közleménye szerint a terhelt és a későbbi áldozata több mint egy éve ismerték egymást. Korábban mindenhová együtt jártak, sátrakból készített otthonokban laktak és gyakran fogyasztottak együtt alkoholt.

Tavaly júliusban azonban valamitől leégett a férfi sátra. Ezután az elkövető neheztelt a tűz idején saját sátrában alvó barátjára, amiért nem akadályozta meg a lángok terjedését.

A tűzesetet követő nap délelőttjén a vádlott cimboráival együtt, a közelben italozott. Ennek során egyre jobban felidegesítette magát azon, hogy immáron nincsen hol aludnia.

Haragjában a lábánál fogva kirángatta a saját sátrában részegen alvó barátját, majd ököllel az orrába ütött. A terhelt végül a déli órákban értesítette a mentősöket, ők azonban már nem tudtak segíteni az áldozaton. A főügyészség  halált okozó testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé az elkövetőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik