Belföld

Blikk: ittasan állt színpadra, káromkodott a győri képviselő

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Én nem mondom, hogy feddhetetlen a múltam, követtem el bűnöket, fa…om tudja hányat. Biztos ku…va sokat. Én ku…vára nem arra esküdtem, ami most van. Én jobb Győrt akarok, gyertek velem!

– e sajátos stílusban kampányvolt maga mellett Hajtó Péter, aki a 2024-es önkormányzáti választáson szeretné majd maga mellé állítani a győrieket, immár a fideszes Dézsi Csaba András városvezetésével szemben. A képviselő, aki a Fidesz színeiben szerzett mandátumot a legutóbbi megméretésen, ám a pártból nemrég kilépett, s immár Borkai Zsolt polgármesteri visszatéréséért dolgozik, augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen lépett fel a Blikk beszámolója szerint bódult, ittas állapotban.

A mezítláb pódiumra siető politikus a lapnak elismerte, hogy az ominózus rendezvény egyik szervezőjeként felöntött a garatra, miután negyvennyolc órát ébren volt. A Blikk videót is közzétett az esetről, a politikus beszédében egyebek mellett azt mondta:

Ha egy kicsit tetszett az elmúlt tizenöt év, bízzatok bennünk, és ez a város újra szép lesz. Őszinte leszek veletek. Én fideszes színekben jutottam idáig, de most kiléptem pár hete. A szívem az a helyén van, de ez a városvezetés nem.

A lap elérte a rétort, aki azt mondta, nem volt szép, amit tett, nem is büszke rá. Kiejelentette, hogy megköveti a győrieket, a szavazóit, a közönséget, mentségére felhozta, hogy fáradt volt, előző nap eltört a lába ujja, még papucsot sem tudott húzni. Ugyanakkor hozzátette: több pozitív visszajelzést is kapott.

Korábban lapunk interjút is készített a Borkait díszpolgári címre jelölő politikussal:

Kapcsolódó
Kizárt kormánypárti képviselő: Lehet, hogy a Fidesz győri polgármesterjelöltje Borkai Zsolt lesz
Hajtó Péter győri fideszes önkormányzati képviselő díszpolgárnak jelölte a 2019-ben a szexbotránya után lemondó Borkai Zsoltot. A renitens képviselőt nem sokkal ezután kizárták a helyi Fidesz-frakcióból, és a pártból is távozott. Interjú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik