Belföld

Valaki 54 millió forinttal tartozik az új igazságügyi miniszternek

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Szerdán közzétették a kormány új igazságügyi miniszterének, Tuzson Bencének a vagyonnyilatkozatát. A hvg.hu által szemlézett dokumentumon január 30-i dátum szerepel, és megegyezik azzal a vagyonnyilatkozattal, amit Tuzson még országgyűlési képviselőként adott le.

A miniszter jelentős vagyonról számol be:

  • három ingatlant tulajdonol, ebből kettő Mátraszentimrén, egy Tihanyban található. A mátraszentimrei ingatlanok közül az egyik egy telek, aminek egyedüli tulajdonosa, a másik egy üdülő, aminek csak egy kisebb része az övé. A tihanyi, 112 négyzetméteres hétvégi háznak, melyhez egy 1549 négyzetméteres telek is tartozik, csak felerészben tulajdonosa.
  • Befektetési jegyben 33 millió forintnyi, állampapírban 13 millió forintnyi megtakarítása van, míg részvényekben 17 820 forintot tart.
  • Emellett 5,1 millió forintot tart készpénzben, folyószámlán 7 millió forinttal rendelkezik, ahol tart még 5 millió forintot devizákban is.

Tuzson 5,5 millió forinttal tartozik hitelintézeteknek, de neki ennél jóval jelentősebb összeggel, összesen 54 millió forinttal tartoznak.

Állandó jövedelme az országgyűlési képviselői státuszból és a Miniszterelnöki Kabinetirodában végzett államtitkári munkájából származott, míg díjazás nélkül elnökölt a Magyar Műugró Szakszövetségben, és volt tag több kft.-ben.

Varga Judit igazságügyi miniszter lemondása után két új tagja is lett a kormánynak. Augusztus 1-jétől Tuzson Bence egy „tiszta” igazságügyi tárcát vezet, Varga korábbi portfóliójából pedig Bóka Jánoshoz kerültek az európai uniós ügyek. Az ő vagyonnyilatkozata is napokban tűnt fel a kormány oldalán, melyből kiderült, hogy az új miniszter több tízmilliós állampapír-portfólióval rendelkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik