Belföld

75 ezer forintos ösztöndíjat kínál a kormány a tanároknak

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Havi nettó 75 ezer forintos ösztöndíjakat kínálnak a tehetséggondozásban dolgozó pedagógusoknak – közölte Hornung Ágnes családügyi államtitkár a Magyar Nemzet című lapnak adott interjújában.

A kormány által meghirdetett „Köbüki program” keretében pályázható plusz juttatásért az államtitkár szavai szerint a pedagógusoknak nem kell pluszmunkát vállalniuk. „A Kulturális és Innovációs Minisztérium azt szeretné, ha továbbra is tevékenyen részt vállalnának a tehetséggondozásban” – mondta.

Azokat a tanárokat támogatjuk, akik a tehetséggondozásban kulcsszerepet játszanak. Az ő ösztönzésükre, munkájuk elismerésére hoztuk létre a Köbüki tehetséggondozó tanári ösztöndíjat

– fogalmazott az interjúban az államtitkár. Az ilyen pedagógusok nyílt pályázati rendszerben online jelentkezhetnek, és a nyertes pályázók tíz hónapon át havi nettó 75 ezer forint támogatást kaphatnak.

A beadott pályázatokat a kiírásban is szereplő „objektív pontozási rendszer alapján” bizottság értékeli majd, amelybe egy tagot a Belügyminisztérium, egyet a Kulturális és Innovációs Miniszté­rium, egyet pedig a Nemzeti Pedagógus Kar delegál. Ők készítik elő a pályázatokról a döntést, amelyet végül a kulturális és innovációs miniszter hoz meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik