Belföld

Végleg bezár Rákay Philip Balaton-felvidéki étterme

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Végleg bezár Rákay Philipék hegymagasi étterme. A Balaton-felvidéki éttermet működtető, folyamatos veszteséget termelő cég végelszámolása megindult, írja az Mfor.

Hegymagas egyik jellegzetes épületét, a Tarányi-présházat Rákay Philip és felesége szerezte meg. A présház megnevezés csalóka, ugyanis valójában egy barokk villáról van szó. Az épületet felújították és éttermet nyitottak benne, amely már korábban bezárt: magát a présházat tavaly október óta árulják 4 millió euróért, akkori árfolyamon 1,63 milliárd forintért. Ezúttal az éttermet működtető társaság, a Tarányi Présház 1780 Kft. is végelszámolás alá került.

A Szent György-hegyi panorámás étterem sosem ment jól, végig masszívan veszteségesen működtek.

2021-ben 77 milliós árbevétel mellett 10 milliós veszteséggel és 42 milliós kötelezettség-állománnyal zárták az évet. Tavaly a 78,3 millió forintos forgalom újabb 13,3 millió forintos bukást eredményezett, így a kötelezettségek közel 50 millióra forintra híztak.

2020 nyarán az étteremben Varga Judit volt igazságügyi miniszter is megfordult. – Hegymagason jártam a csodálatosan megújult Tarányi Présház 1780-ban Rákay Philip meghívására – írta akkor a közösségi oldalán.

Kapcsolódó
Már túl van az egymilliárd forinton Rákay Philip rácalmási ingatlanüzlete
A terület egy részét korábban a Hankook gumigyárnak értesítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik