Belföld

Kósa Lajos: Akik a rettenetes klímaváltozást emlegetik, mennyien követelték, hogy azonnal tiltsuk be az összes széndioxid alapú italt?

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Kósa Lajos a debreceni Farmer-Expó megnyitóján beszélt, Debrecen országgyűlési képviselőjének legérdekesebb gondolatait pedig a 444 gyűjtötte csokorba.

Kósa például elmondta, „jön az Európai Unió mindenféle bolondériával, 200 év múlva nem is fogunk rá emlékezni. Tehát meghallgatjuk őket, vitatkozunk velük, de ne vegyük őket komolyan.”

A zöldfordulattal kapcsolatban a politikus szerint könnyen belátható tényeket nem veszünk figyelembe.

Ma a söripar és az üditőitalgyártás az egyik legnagyobb vízfogyasztású és széndioxidkibocsátású ágazat. Mert hát próbálja ki, aki nem hisz nekem, igyon meg egy üveg kólát, ki fogja böfögni. De amit kiböfög az széndioxid, mi lenne más. Azok, akik a széndioxidot, mint főellenséget, karbonlábnyom, rettenetes izé klímaváltozás, ezeket emlegetik, mennyien követelték, hogy azonnal tiltsuk be az összes széndioxid alapú italt, mert veszélyes a klímára? Beleértve a sörgyártást? Senki! Vajon miért? Ki tudja?

– tette fel a költői kérdést Kósa.

Kapcsolódó felvetésként említette, hogy azonnal szüntessük be a kérődző állattartást és helyette együnk sáskát.

Kósa Lajos szerint ez oké, de felhívta rá a figyelmet, hogy „a kérődző állat valamit megeszik, az egyébként nő. Az nem fog szunlimálni csak úgy, hanem akkor mindenféle, egyébként a növényi rothadásra jellemző folyamaton megy keresztül, éppúgy kibocsátja, amit a kérődző állatok kibocsátanának.”

Jó étvágyat kívánunk Brüsszelben a sáskához!

– tette hozzá.

A teljes eszmefuttatást az alábbi videóban meg is lehet hallgatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik