Belföld

Karácsony Gergely fizetési felszólítást küldött Lázár Jánosnak

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Karácsony Gergely levelet írt Lázár Jánosnak, melyben arra kéri az építési és közlekedési minisztert, hogy juttassa el a fővárosnak a Lánchíd felújítására ígért 6 milliárd forintos hozzájárulást, írja a hvg.hu.

A főpolgármester a levélben azt írta, hogy széles körű társadalmi és szakmai vitát folytattak a híd forgalmi rendje kapcsán, melynek során egyértelművé vált, hogy egyetlen releváns közlekedési szervezet sem támogatta, hogy visszaengedjék az autókat a Lánchídra.

Bízom benne, hogy ezáltal lezárul egy méltatlan vita a Lánchídra megállapodott kormányzati hozzájárulás kapcsán, és közösen lehetünk büszkék arra, hogy a 150 éves Budapest és egyben Magyarország történelmi szimbóluma megújult

– írta Facebook-oldalán a főpolgármester.

Karácsony még június végén ismertette a főváros „Budapest Lakógyűlés” nevű kezdeményezésének eredményeit. E szerint a 136 435 kitöltő 79 százaléka döntött úgy, hogy maradjon a jelenlegi forgalmi rend a Lánchídon, azaz csak a közösségi közlekedéshez tartozó buszok, a taxik, motorosok, biciklisek és gyalogosok használhassák a hidat. Karácsony a felújított Lánchíd átadásakor azt mondta: „Ha vissza akartuk volna állítani az eredeti forgalmat a Lánchídon, akkor most csak lovaskocsik járhatnának rajta.”

Karácsony annak ellenére kéri a kormány hozzájárulását, hogy az eredeti megállapodás része volt, hogy a beruházás megkezdésétől számított másfél éven belül újra tudják az autósok használni azt.

Kapcsolódó
Karácsony Gergely rendőrt hívott a Lánchídra
Kovács Zoltán kommentben válaszolt a főpolgármester aggályaira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik