Belföld

Karácsony Gergely rendőrt hívott a Lánchídra

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Egy Facebook-bejegyzésben írt arról Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a minap, hogy a budapesti rendőrfőkapitány beavatkozását kérte a Lánchídon, miután „a kormány őrző-védő vállalkozója” hétfőn lezárta a híd mindkét járdáját, értékelése szerint hosszú ideig súlyosan balesetveszélyes helyzetek sorát előidézve ezzel.

„Gyalogosok ezreit kényszerítették az úttestre” – írta a főpolgármester, aki szerint az eljárás botrányos, elfogadhatatlan, felháborító. Karácsony tudja, hogy az augusztus 20-i ünnep rendezvények előkészületei miatt vonultak ki a hídra, de azt mondta, „ fel nem fogom, miért kell hat nappal az ünnep előtt ekkora felfordulást előidézni”.

Ne a budapestiek és a Budapestre látogatók kárára készüljenek augusztus 20-ára! Az ünnep sok milliárdos költségvetéséből csak ki tudnak gazdálkodni valami épeszű megoldást…

– zárta Karácsony a bejegyzést, amely alá Kovács Zoltán államtitkár helyezett el egy kommentet, megvilágítva a kormány álláspontját. Kovács azt írta, „a rendezvényhelyszínek előkészítése során minden esetben szigorúan figyelembe veszik a biztonsági szabályokat és előírásokat, mindenkor a hatályos törvényeknek megfelelően járnak el.

Noha a Lánchíd északi oldalán zajlanak a műszaki előkészületek, a déli oldal továbbra is zavartalanul és biztonságosan járható a gyalogosok számára. Az építési munkálatok végeztével pedig az északi oldalt is ismét birtokba vehetik a járókelők.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepre a magyar kormány ismét hatalmas tűzijátékkal készül, továbbá egésznapos programokkal, 350 forintos sörrel és 300 forintos pereccel. Az államalapítás ünnepén Orbán Viktor meghívására Recep Tayyip Erdogan török elnök is hazánkba látogat, komoly forgalomkorlátozásokra kell számítani aznap a fővárosban.

Kapcsolódó
Tűzijáték: itt van néhány előzetes adat az idei parádéról
Sajtótájékoztatón jelentették be a pirotechnikai effektek számát, és az idei tűzijáték újdonságait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik