Belföld

Több utasról is letépték a nyakláncát a gödöllői HÉV-en

Elfogták és őrizetbe vették a rendőrök azt a két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy több utasnak is kitépték a nyakából a nyakláncát a gödöllői HÉV-en, illetve amikor vártak a szerelvényre.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a megélhetést biztosító jövedelem hiánya késztette a két férfit az augusztus elején történt bűncselekményekre.

Azt írták, hogy több alkalommal tépték ki a láncot a gödöllői HÉV-megállóiban gyanútlanul várakozó vagy éppen szerelvényen utazó áldozataik nyakából. De volt olyan is, hogy az utas kezében tartott pénztárcáját vették el, később az abban talált bankkártyákkal az alkoholtól a cigarettán keresztül az élelmiszerig mindent vásároltak.

A bűncselekménnyel gyanúsított 47 éves bicskei O. Zsoltot, valamint társát, a 26 éves kerepesi M. Dánielt a gödöllői HÉV-en kapták el a beazonosításuk után.

Az idősebbik férfi tagadta a bűncselekményeket, és panaszt tett a gyanúsítás és az őrizetbe vétele miatt. Társa viszont minden balhéra, a szerepekre és a feladatokra is tisztán emlékezett. És részletes beismerő vallomást tett a kihallgatása során. A lopásokkal és csalással gyanúsított két férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik