Belföld

Másfél milliós sikkasztással vádolják a lottózóban dogozó nőt, aki 573 sorsjegyet kapart le fizetés nélkül

Több mint ötszáz sorsjegyet kapart le egy somogyi lottózóban dolgozó nő abban bízva, hogy megoldódnak majd az anyagi nehézségei. A Fonyódi Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a dolgozót.

A Somogy Vármegyei Főügyészség lapunknak küldött közleménye szerint a nő egy lottózóban dolgozott, amikor anyagi nehézségei támadtak. Ezen úgy próbált meg segíteni, hogy 2021 decembere és 2022 májusa között 573 darab, összesen 1 millió 120 ezer forint értékű sorsjegyet kapart le anélkül, hogy azok ellenértékét kifizette volna, mivel abban bízott, hogy ilyen módon nagyobb összegű nyereményhez fog hozzájutni, és abból rendezni tudja a hiányt.

A nő leplezni akarta a munkáltatója előtt a tettét, ezért megtartotta az általa lekapart, nyeretlen sorsjegyeket, azokat úgy tüntette fel a leltárjelentésekben mintha meglennének. Az asszony ezen kívül 300 ezer forintot lenyúlt a lottózó tavaly májusi forgalmából, így összesen közel másfél milliós kárt okozott.

A nő azonban a bűncselekmény felderítését követően együttműködött a nyomozó hatósággal, és az okozott kárt közvetítői eljárás keretében teljes egészében megtérítette.

Tekintettel azonban arra, hogy az általa elkövetett bűncselekmény miatt akár 5 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, ezért az eredményes közvetítői eljárás alapján sem volt törvényi lehetőség az eljárás megszüntetésére, így az ügyészségnek vádat kellett emelnie a Fonyódi Járásbíróságon, melyben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az asszonnyal szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik