Belföld

Ujhelyi István SzázSzó néven éleszti újra a Szárszói találkozót

FACEBOOK / UJHELYI ISTVÁN
FACEBOOK / UJHELYI ISTVÁN

Évek óta gondolkodom már azon, hogy fel kell éleszteni a szárszói találkozók hagyományát, igencsak ráférne a közéletre

– mondta a 24.hu-nak Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. A politikus szerint azzal, hogy szakított korábbi pártjával, az MSZP-vel, és nem indul a következő EP-választáson, eljött az ideje, hogy megvalósítsa ezt az elképzelést. Az ötlettel meg is kereste a korábbi főszervezőt, Farkasházy Tivadar humoristát, valamint Horgas Pétert, a Civil Bázis vezetőjét, akik támogatásukról biztosították.

Farkasházy és családja harminc éve, 1993-ban rendezte meg a balatonszárszói nyaralójukban az első Szárszói Találkozót. A rendezvényen egy nagyobb szünettől eltekintve egészen 2016-ig minden évben a család kertjében jöhettek össze a magyar politikai, gazdasági, tudományos és művészeti élet képviselői, hogy az ország aktuális ügyeiről vitatkozzanak. Eleinte a résztvevők között volt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is, ám később hagyományosan inkább a balliberális elit találkozóhelye lett a rendezvény.

Az újraélesztett találkozó helyszíne nem a Balaton-parton, hanem Budapesten, a Margit-szigeten lesz szeptember 9-én, ezért az zártkörű összejövetel nevét is SzázSzó Találkozóra változtatták. A szervezők szerint „ugyanazt és ugyanúgy bizonyosan nem lehet azonnal létrehozni, de civil és közéleti bázison mi most kísérletet teszünk a folytatásra”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik