Belföld

Három évet kértek a férfire, aki életveszélyesen összeverte a nejével kikezdő ismerősét

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állítja bírság elé a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség azt a jánoshalmi férfit, aki féltékenysége miatt olyan súlyosan bántalmazta tavaly júliusban az ismerősét, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett és még a lépét is el kellett távolítani.

Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség három év börtönt és három év közügyektől eltiltást kért a férfire arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyalás jogáról.

A vádirat szerint a büntetlen előéletű jánoshalmi férfi a lakóhelyén iszogatott a későbbi áldozatával, ahol jelen volt a vádlott élettársa is. Az éjszaka folyamán a házigazda élettársának kijelentései alapján a vendég úgy érezte, hogy a nő közeledik hozzá, ezért rövid idővel a távozása után visszament a házhoz és bekopogott azon az ablakon ahol a nő aludt, de választ nem kapott.

Ezután a férfi egy másik ablaknál próbálkozott, de pechjére ezt már férj hallotta meg, aki egy rövid beszélgetés erejéig beengedte ismerősét a házba, aki később távozott.

Másnap a kora délután órákban az áldozat ismét megjelent az elkövető házánál, aki behívta ismerősét, majd a konyhában kérdőre vonta, hogy előző este miért kezdett ki az élettársával. A férfi közölte, hogy nem csinált semmit, erre a tulaj arcon ütötte. A férfi az ütéstől elesett és beütötte a fejét a mosogatószekrénybe, majd a padlóra zuhant. Ezután az elkövető több alkalommal belerúgott a földön fekvő ismerősébe.

A bántalmazás következtében az áldozat közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedett, a lépe pedig annyira súlyosan megsérült, hogy azt eltávolították.

Az ügyész elmondta még, hogy a vádlott azt elismerte, hogy egyszer megütötte a sértettet, aki elesett, de a további bántalmazást azt már tagadta.

Az ügyészség három év letöltendőt kért az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolt férfire arra az esetre, ha meggondolja magát, és az előkészítő ülésen mégis mindent bevall.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik