Belföld

Letöltendőt kértek a férfire, akinek a megvadult kutyái halálra marcangoltak egy férfit Szentesen

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége és súlyos testi sértés vétsége miatt állítja bíróság elé a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség azt a férfit, akinek a megvadult kutyái két évvel ezelőtt két járókelőt is szétmarcangoltak Szentesen. A számtalan harapás miatt egy 53 éves férfi meghalt, egy nő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy letöltendő szabadságvesztést kértek a vádlottra.

A vádirat szerint a férfi egy szentesi kertes ingatlanban lakott családjával és több kutyával együtt. Az udvarba egy házilag eszkábált nagykapun lehetett bejutni, amely azonban nem felelt meg a biztonságos kutyatartás feltételeinek, s alkalmatlan volt arra, hogy a zárva tartást biztosítsa.

Ezen túlmenően a férfi falkában tartotta kutyáit, semmilyen oltásban nem részesültek, ápolatlanok voltak és az udvaron felhalmozott hulladék között éltek. Mindezeken túlmenően az ebek fajtájuk miatt speciális odafigyelést, nevelést igényeltek volna, amelyet a gazdájuk szintén elmulasztott, ezért fokozatosan egyre agresszívebbé váltak.

Kapcsolódó

A 2021. augusztus 20-i tűzijáték a kutyákat felingerelte és a kapun ketten kijutva rátámadtak egy másnap hajnalban hazafele tartó férfira. Az áldozat nem tudott védekezni, s a számtalan harapás miatt a helyszínen életét vesztette. A kutyák ezután egy idős, biciklivel közlekedő nőre támadtak, aki a táskájával próbált védekezni és felhívni egy ismerősét.

A nő és az ismerőse egy autóba ugrottak, melyet követően a kutyák a gépkocsit támadták. A helyszínre érkező rendőrök is csak gázspray használatával tudták a kutyákat megfékezni. A nőnek súlyos sérülései keletkeztek. A állatokat később egy állatmenhelyen elaltatták.

A főügyészség letöltendőt kért a  gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével és súlyos testi sértés vétségével vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik