Belföld

Két perc alatt két gyereket és két felnőttet támadott meg egy kutya Várgesztesen

Egy kisfiú és két felnőtt kórházba is került, miután óvodás és iskolás csoportra támadt egy kutya Várgesztesen, számolt be róla az RTL Híradó.

Rosszul volt bezárva a kapu, ezért tudott kiszökni az utcára a kutya, ami néhány száz méterre a háztól előbb egy nőt harapott combon az utcán, majd egy iskolásnak ment neki. Aztán a játszótéren megharapta az óvónőt és véresre karmolt egy kisfiút.

Rising Károlyné polgármester azt mondta, a kutya mindössze 2-3 percig lehetett szabadon, ezalatt két gyereket és két felnőttet támadott meg. Először egy munkába siető nőt harapott combon a buszmegálló mellett. Majd néhány méterrel arrébb az iskola előtt játszó gyerekek közé szaladt, ahol megrángatta az egyik diák ruháját. Innen rohant be a játszótérre, ahol több mint 20 kisgyerek és két nevelő volt.

Az első személy, akivel találkozott, az az óvónő volt, akit felborított és megharapott

– mondta a polgármester.

Utána egy nagycsoportos kisfiú hátára ugrott, és mélyen belekarmolt. Ekkor ért oda a kutya gazdájának rokona, aki pórázra kötötte és hazavitte.

A szülők szeretnék, ha a kutya minél hamarabb elkerülne onnan, és Várgesztes ugyanaz a biztonságos falu lenne, mint korábban. De a kutya egyelőre biztosan nem kerül el. A hatósági állatorvos kedden volt a családnál, megállapította, hogy az állat nem veszett, és karantént írt elő.

A polgármester azt mondja, a kutya gazdája mindenben együttműködik.

Végigbeszéltük az egészet. Aggódik az érintettekért, és amiket megígért, megcsinálta. Én bízom benne, hogy belátja, hogy sokkal nagyobb felelősséggel kell lenni. Nem volt eddig ilyen a kutyával, de hát ez most így történt

– mondta a polgármester.

A történteket egyelőre a rendőrség nem, csak a kormányhivatal vizsgálja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik