Belföld

ATV: Újabb módosítás a Paks II megvalósításához

Kiss Dániel / MTI
Kiss Dániel / MTI

Még két évet kapott Paks II az atomerőmű két új blokkjához szükséges résfal elkészítésére – írja az atv.hu. Az Országos Atomenergia Hivatal, jövő október 11-éig meghosszabbította a vonatkozó engedély hatályát.

Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa úgy fogalmazott: „a jelenlegi geopolitikai helyzetben az ukrajnai háború közepette azzal a rendkívül gyenge menedzsmentteljesítménnyel, amit Paks2 projektcégnek a vezetése az elmúlt kilenc évben ebben a projektben felmutatott, nagyon kétséges, hogy valaha is képesek lesznek ezt a projektet a megvalósulásig végig vinni”.

Aszódi Attila, atomenergetikai szakértő, korábbi államtitkár és kormánybiztos úgy látja, nem feltétlenül jelent csúszást a módosított határidő. A szakember a résfalazási munka megindítását igazi érdemi előrelépésnek nevezte a műszaki kivitelezésben.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a módosításra vonatkozó kérdésre úgy válaszolt: azzal jelentősen felgyorsul a beruházás.

A határidőben változtatás közlésük szerint nem történt, az építkezés megfelelően halad, és július 3-án kezdődött meg a résfalazási munka.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik