Belföld

Tombol a nyár, de nem maradunk zivatarok nélkül vasárnap

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A Kiderül előrejelzése szerint csak kevés gomolyfelhő zavarhatja vasárnap  a napsütést. Az ország döntő részén nem lesz csapadék, de délután az északnyugati tájakon kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad, azonban a Kisalföldön megélénkül a déli szél. A hőmérséklet délután 27 és 32, késő este 17 és 23 fok között várható.

Az előrejelzések szerint hétfőn is a napsütésé lesz a főszerep, csak kevés felhő lesz az égen, esni továbbra sem fog. Északnyugaton élénk lehet a déli-délkeleti szél. A hajnali 10-17 fokos minimumokat követően, napközben 29-33 fok közötti alakulnak a maximumok.

Kedden folytatódik a napos idő, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem valószínű. Többfelé kánikulában lesz részünk 30-34 fokos csúcsértékekkel, a délies szél csak néhol élénkülhet meg.

Szerdán a napos időt helyenként már magasba törő gomolyfelhők zavarhatják meg időnként, néhol zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A legmelegebb órákban 29-34 fokra van kilátás. Csütörtökön a napos-gomolyfelhős idő mellett helyenként kialakulhatnak újabb záporok, zivatarok. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 28-33 fok valószínű.

Kapcsolódó
A valaha mért legforróbb hónapon vagyunk túl
2023 júliusa történelmi jelentőségű: még sosem mértünk ennyire forró hónapot a történelem során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik