Belföld

Beismerte tettét a férfi, aki anyjához vágta a vacsorát, majd súlyosan megverte egy seprűvel

Letartóztatta bíróság azt a 31 éves, többszörös visszaeső nógrádi férfit, aki seprűnyéllel esett az anyjának két héttel ezelőtt a családi házukban.

Deák Bertold, a Nógrád Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi beismerte a bűnösségét.

A főügyészség tájékoztatása szerint a férfi vacsora közben keveredett szóváltásba a vele együtt lakó édesanyjával. Vacsora közben tányérral együtt felé dobta az ételt, majd felállt az asztaltól és ököllel nekiesett.

Amikor az elkövető abbahagyta a bántalmazást, az asszony elkezdte összeseperni a kiborított ételmaradékot. Ekkor a fia elvette tőle a seprűt, és úgy megverte vele, hogy a fa seprűnyél négyfelé tört. Az asszony a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt indult nyomozás. A gyanúsított nyolc alkalommal volt már büntetve, mostani cselekményét is más büntetőeljárások hatálya alatt követte el. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványával és a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik