Belföld

Pénzbüntetést kapott a buszvezető, aki sorsára hagyta a súlyosan megsérült mentőst a karambol után

Pénzbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Járásbíróság azt az ötvenes éveiben járó kisbucsai férfit, aki segítségnyújtás nélkül sorsára hagyta a súlyosan megsérült mentőst a karambol után.

A Zalaegerszegi Törvényszék közleménye szerint a férfi augusztus 22-én hajnalban éjszakai, borult, esős időben és gyér forgalmi viszonyok között szállított utasokat Zalaszentiván irányából Zalaegerszeg felé.

Menet közben a busz bal hátsó oldalán lévő hűtőtakaró, rácsos ajtó felnyílt és átlógott a szemben lévő sávba, amit azonban a sofőr az éjszakai látási viszonyok miatt nem észlelt.

A busszal szemből érkezett egy megkülönböztető jelzéseit használó mentőautó, ami az autóbusz mellé érve nekiütközött a felnyílt rácsnak, az pedig betörte a szirénázó jármű szélvédőjét.

A rácsos ajtó egy letört darabja a mentő utasterébe repült, és a mentőautó sofőrjének arcába csapódva súlyos sérülést okozott. A mentősnek eltört az orrcsontja és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ütközést észlelve a buszvezető megállt, helyére igazította a törött hűtőrácsot, majd anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy valaki segítségnyújtásra szorul-e, visszaült a buszba és elhajtott. A buszsofőr 168 ezres pénzbüntetésre ítélte a járásbíróság segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt. A büntetővégzés jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik