Belföld europoli

Orbán Viktor vállrándítással szólt vissza az őt kritizáló Martin Schulznak

Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Jó látni, hogy Martin Schulz visszatért a nyugdíjból

– így reagált Orbán Viktor miniszterelnök a Twitteren arra, hogy az Európai Parlament volt elnöke a Frankfurter Rundschau című német lapnak adott interjújában arról beszélt, lehetetlen a magyar kormányfőt, a lengyel miniszterelnök-helyettest és a hasonszőrűeket újra bevonni az uniós politikába.

Schulz arról is beszélt, tévúton jár az Európai Néppárt első embere, Manfred Weber, amikor a szélsőjobb segítségével igyekszik megőrizni a mérsékelt jobboldal vezető szerepét Strasbourgban, mert ebből csak az lesz, hogy a Bizottság következő elnöke az Orbánoktól és Kaczynskiktől függ majd.

Orbán Viktor a tweetjében erre azt írta, „most már Schulz akarja eldönteni, ki európai és ki nem.”

Úgy látszik, hogy egyesek egyszerűen nem tudják elengedni a kommunizmust

– zárta rövid értékelését a magyar kormányfő, aki egy vállrándító emojit is mellékelt a kommentjéhez.

Schulz egyébként azt is mondta, Orbánt maximum pénzzel lehet megnyerni, bár újabban olyan jelzéseket küld, hogy már az sem érdekli.

Kapcsolódó
Kik lehetnek az Orbán-kormány új barátai a jövőben?
Ausztria és Szlovákia is fontos szövetségese lehet az Orbán-kormánynak, ha a magyar miniszterelnökhöz hasonló karakterű és vele szimpatizáló politikusok kerülnek hatalomra. Márpedig Orbánnak nagy szüksége lenne rá, hogy enyhítsenek a magányán.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik