Belföld

Cégadatok szerint egy Mészáros-érdekeltségé az a jacht, amelyen az üzletembert lefotózták

Máltai cégadatok szerint az Euroleasing Zrt. a tulajdonosa a Rose d’Or jachtnak, amelynek fedélzetén lefotózták Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreátírja a Szabad Európa.

A lap máltai újságírók segítségével megtudta, hogy a Rose d’Or (ideiglenes) regisztrációs adatai szerint 2023. július 5. óta az Euroleasing szerepel tulajdonosként a máltai hajóregiszterben.

A cikk hozzáteszi, hogy az Euroleasing Zrt. a Mészároshoz köthető Magyar Bankholding lízingcége és abból, hogy a hajó esetleg tényleg az Euroleasing tulajdonában van, még nem derül ki, ki rendelkezik a jacht felett, a lízing ugyanis egy speciális tartós bérlet, amelynek során a futamidő alatt a lízingelt tárgy a lízingbe adó tulajdonában marad, a lízingbe vevő csak használja.

A 24.hu már kedden érdeklődött az Euroleasingnél, hogy milyen módon és mekkora összeggel szállt bele a hajó megszerzésébe, de kérdéseinkre nem kaptunk választ.

Hétfőn a Rose d’Or tulajdonosa hátterét firtató kérdésekre a Mészáros egyes érdekeltségeit (Opus, Talentis Agro, Talentis Group) tömörítő Mészáros Csoport azt válaszolta a Szabad Európának, hogy érdemi tájékoztatást nem tudnak adni, tekintve, hogy Mészáros Lőrinc magánemberként vette igénybe a szolgáltatást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik