Belföld

Egy nappal Várkonyi Andrea után Mészáros Lőrinc cége is reagált a luxusjachtozásra

Azok után, hogy a hét elején a komplett magyar sajtó attól volt hangos, hogy Mészáros Lőrincéket egy több tízmilliárdos jachton fotózták le a Földközi-tengeren, sorban reagálnak az érintettek a történtekre. Mészáros felesége, Várkonyi Andrea már hétfő este nyilatkozott a Blikknek: elmondta, hogy néhány napot valóban a hajón voltak a gyerekeikkel és az unokáikkal, továbbá, hogy nem gondolja, hogy bárki szívesen látja újságokban a privát nyaralásának képeit, főleg, hogy a családtagjaik nem is közszereplők.

Hasonlóan kommentálta a dolgot a Népszava kérdésére Mészáros Lőrinc nevében az Opus, a felcsúti milliárdos tőzsdei cégének sajtóosztálya is.

Mészáros úr a nyári szabadságát tölti, közszereplőként is megilleti őt, hogy a magán- és családi életét tiszteletben tartsák

– írták válaszukban.

A lap a szóbanforgó hajó, a Rose d’or tulajdonosi hátteréről is érdeklődött, de az Opus nem sokat árult el. Mint írták, nem tudnak érdemi tájékoztatást adni, hiszen Mészáros Lőrinc magánemberként vette igénybe a hajó szolgáltatásait. A Népszava mindenesetre a superYachtFan.com nevű, állítása szerint jachtfigyelő és oknyomozó oldal információi alapján arról ír, hogy a hajó 2023-ban egy olasz gyárban készült és Máltán regisztrálták, ahol a yacht hivatalos tulajdonosi adatai titkosak. A jachtfigyelő portál viszont tudni véli, hogy korábban a hajó tulajdonosa Konstantin Ivanovics Strukov, az ukrán kormány által szankciós listára tett orosz Putyin-párti milliárdos volt.

Kapcsolódó
Egy jachton fotózta le a 444 Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát
A portál szerint a Mészáros család tagjai a Földközi-tengeren hajókáznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik