Belföld

Lefejelte a rendőrt, majd rájuk uszította a kutyáját egy ittas sofőr, könnygázzal fékezték meg

Lefejelte a vele szemben intézkedő rendőrt, majd rájuk uszította a kutyáját egy ittasan vezető férfi a 26-os főúton. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta az autós letartóztatását.

A Központi Nyomozó Főügyészség lapunknak küldött közleménye szerint a kazincbarcikai járőrök közúti ellenőrzés alá vonták a férfit, akiről az ellenőrzés során felmerült, hogy ittasan vezette az általa használt gépkocsit.

A rendőrök közölték a férfival, hogy az ittasság kivizsgálása érdekében előállítják, majd felszólították, hogy zárja le a kocsit és az indítókulcsot vegye magához.

A férfi ekkor a bal első ajtón keresztül behajolt a gépkocsiba, mintha eleget tenne a rendőrök felszólításának, majd hirtelen felegyenesedett, és közelről lefejelte a rendőrt, aki megpróbált kitérni előle.

Miközben a rendőr a kitérés közben hátrébb lépett, a férfi előhúzta a vele utazó nagytestű kutyáját a kocsiból, és az állatot – fogva a pórázát – a rendőrökre uszította. A rendőrök erre hátrálni kezdtek, majd könnyfakasztó gázt alkalmaztak vele szemben mindaddig, amíg abba nem hagyta a cselekményét.

A támadó férfi ekkor közölte, hogy a továbbiakban együttműködik a rendőrökkel, felszólításukra elhelyezte a kutyát a kocsiban, azonban ezután ismételten agresszívvá vált. Verekedni hívta a rendőröket és kihívó módon feléjük indult. A rendőrök ismét könnyfakasztó gázt alkalmaztak ellene, amivel az ellenállását megtörték, majd megbilincselték, és előállították a kazincbarcikai rendőrségre.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a férfit ezt követően a rendőrökkel szemben mutatott agresszív magatartása miatt őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és könnyű testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt, majd indítványozta a letartóztatást.

A Debreceni Járásbíróság bűnügyi felügyeletbe helyezte a sofőrt azzal, hogy engedély nélkül nem hagyhatja el a lakóhelyét. Az ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelése érdekében fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik