Belföld

Újabb 75 repülőgépet vesz a Wizz Air

A Wizz Air további 75 darab A321neo családba tartozó repülőgép megrendelésére kötött szerződést – jelentették be csütörtökön. A legfrissebb rendeléssel együtt a legnagyobb keskenytörzsű Airbus-típusból 434 kerül a jövőben a légitársaság birtokába, míg az A320 repülőgépcsalád modelljeit is beleszámítva ez a szám már 484 új gépet jelent a flottának.

A közleményben idézik Váradi Józsefet, a légitársaság vezérigazgatóját, aki azt mondta:

A bejelentéssel a Wizz Air tovább erősíti pozícióját, mint az A321neo típus legnagyobb repülőgép-üzemeltetője Európában és a Közel-Keleten. Flottánk több mint fele már a legmodernebb neo technológiával rendelkezik. Az A321neo repülőgépek egyedülállóan gazdaságos üzemeltetése és rendkívül alacsony szén-dioxid-kibocsátása alátámasztja elkötelezettségünket, hogy megfizethető és fenntartható utazást kínáljunk utasaink számára.

Hozzátette: „Régóta tartó stratégiai együttműködést ápolunk az Airbus-szal, és továbbra is elkötelezettek vagyunk a kivételes technológia mellett, a világ egyik legnagyobb, további több mint 350 neo repülőgépet felölelő rendelésállományával.”

Megjegyezték, hogy a Wizz Air kizárólag Airbus típusú repülőgépeket üzemeltet: flottáját jelenleg 185 A320-as családba tartozó gép alkotja. A321neo az Airbus A320 repülőgépcsalád legnagyobb típusa, és a közlemény szerint az előző típushoz képest a zajterhelés közel 50 százalékkal, az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid kibocsátás 20 százalékkal kevesebb.

A Wizz Air nemrégiben kevésbé jó hírekkel került be a sajtóba. Az Abu-Dzabi és Budapest között közlekedő július 25-ei járatát meghibásodás miatt át kellett ütemezni és az utasok végül másfél napi késéssel jutottak haza. Többen arra panaszkodtak, hogy nem volt megfelelő az ellátás, egyikük azt kifogásolta, hogy hiába kaptak szendvicseket, gluténérzékenyként nem fogyaszthatott belőle, viszont meleg ételt állítása szerint nem biztosítottak számukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik