Belföld

Ha másfél nap késéssel is, de megérkezett a Wizz Air járata Abu-Dzabiból

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Csütörtök reggel 7:10-kor sikeresen megérkezett Budapestre a Wizz Air Abu-Dzabiból menetrend szerint július 25-én tervezett járata – tájékoztatta a légitársaság a 24.hu-t. A gép szenzorhiba miatt nem tudott a tervezett időben felszállni; a szakemberek azonnal megkezdték a hiba elhárítását, de az elhúzódó javítási folyamat miatt a légitársaság végül mentesítő gépet küldött az utasokért.

A gépnek kedden, a helyi idő szerint 19:10-kor kellett volna felszállnia Abu-Dzabiból, de hiába szálltak be az utasok a repülőbe, végül műszaki okok miatt nem indultak el.

Az Abu-Dzabiban ragadt utasoknak a Wizz Air-rel szerződéses kapcsolatban álló földi kiszolgáló cég szállást és ellátást biztosított erre az időre. „A légitársaság az esetleges kellemetlenségekért ezúton is szeretne minden érintettől elnézést kérni; számunkra továbbra is utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága a legfontosabb. A járat átütemezéséből fakadó szállás és egyéb költségek visszatérítését az érintett utasok a Wizz Air felületein vagy ügyfélszolgálatánál tudják igényelni a számlák másolatának bemutatásával – írta a lapunk érdeklődésére a cég.

Több Abu-Dzabiban ragadt utas írt a 24.hu-nak a kálváriájáról, volt, aki azt kifogásolta, hogy hiába kaptak szendvicseket, gluténérzékenyként nem fogyaszthatott belőle, viszont meleg ételt állítása szerint – szerda estéig legalább is – nem biztosítottak számukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik