Belföld

A Mi Hazánk abszurdnak tartja Novák Előd ötmilliós büntetését

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A párt szerint cigánybűnözésről ugyanúgy lehet beszélni, mint politikusbűnözésről.

A Mi Hazánk Mozgalom méltánytalannak tartja, hogy Kövér László kitart Novák Előd megbüntetése mellett a cigánybűnözés említése miatt. A párt érvelése szerint a szó használatának jogszerűségét 2010-ben megállapította a Legfelsőbb Bíróság.

Abszurdnak tartják azt is, hogy képviselőjük fellebbezése miatt az Országgyűlés hozza majd meg a végső döntést. Azt írják, ez olyan mintha egy sportmérkőzésen a rivális csapat döntene a sárgalapokról. Felidézik, ők sosem szavazták meg egyik ellenzéki képviselő megbüntetését sem, ellenben a Mentelmi Bizottságban a balliberális pártok a Fidesszel karöltve támogatták Novák Előd ötmilliós bírságát.

A fideszes házelnök ráadásul a Mi Hazánk Btk.-szigorító törvényjavaslatát is letiltotta hasonló indokolással, így a társadalmat sújtó probléma megoldása helyett polkorrekt struccpolitikát folytat a kormány és balliberális ellenzéke is.

Az Országgyűlés 2023. május 22-i ülésnapján Novák Előd országgyűlési képviselő interpellációja közben a roma nemzetiség és a bűnözés egyértelmű kapcsolatára utaló kifejezést használt, valamint felszólalása további részében is az érintett etnikai közösséget sértő állítást fogalmazott meg

– idézték a határozati javaslatot, amellyel szerintük Kövér László Mark Zuckerberg mellé állt, mert alelnökük éppen a Facebook önkényes tiltásait, túlhatalmát, s a kormánnyal kötött paktumjából fakadó reklámadó-mentességét kifogásolta. Így.

A Facebook orwelli világának újbeszél nyelve a beteges polkorrektség jegyében számos programpontunkat sem engedi említeni a szegregációtól kezdve a cigánybűnözés elleni fellépésen át az LMBTQP-felvonulások betiltásáig. (…) Tévedés az a megközelítés, hogy a magántulajdonban lévő Facebook azt tilt ki a felületéről, akit akar, mert ennyi erővel egy vendéglő- vagy diszkótulajdonos is kiírhatná, mondjuk igény volna rá, hogy »Cigányok nem léphetnek be!«. A kormányt a kettős mérce jegyében mégis csak az utóbbi zavarja.

A Mi Hazánk úgy véli, ha a cigánybűnözés szót betiltanák, akkor be kellene tiltani a politikusbűnözést és a fiatalkorú bűnözést is, noha ez a párt szerint nem általánosító, csak tipikus bűnelkövetési formákat takar.

Nehezményezik azt is, hogy Kövér László letiltotta a cigánybűnözés szót mellőző formában benyújtott törvényjavaslatukat is, pedig az egy szakmailag alaposan kidolgozott, életmentő indítvány, ezzel a lényegre törő címmel: „A »rejtett erőforrások« bűnözésének visszaszorítása érdekében a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény módosításáról.

Kapcsolódó
Kövér László kitart Novák Előd több mint ötmilliós büntetése mellett
A fideszes házelnök helyett arról immár a fideszes többségű Országgyűlésnek kell döntenie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik