Belföld

Kövér László letiltotta, Novák Előd átírta törvényjavaslatát

Bruzák Noémi / MTI
Bruzák Noémi / MTI
A Mi Hazánk alelnöke sérelmezte a fideszes házelnök döntését, de megtalálta a megoldást.

Novák Előd csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján bírálta Kövér László döntését, amivel „letiltott” egy általa benyújtott törvényjavaslatot – írja az MTI. A Mi Hazánk alelnöke sérelmezte, hogy a szeptember 12-én általa benyújtott, a Büntető törvénykönyv –„cigánybűnözés visszaszorítása érdekében” – javasolt módosítását a parlament fideszes elnöke arra hivatkozva utasított vissza, hogy címe sérti az Országgyűlés tekintélyét.

Szerinte viszont az sérti inkább a parlament méltóságát, hogy egy megválasztott képviselő lényegre törő című, szakmailag kidolgozott javaslata nem kerülhet a parlament illetékes bizottsága elé. Novák Előd hivatkozott arra, hogy a Legfelsőbb Bíróság 2010-ben megállapította a kifejezés jogszerű voltát, szerinte a „cigánybűnözés” nem általánosítás,

pusztán olyan tipikus bűnelkövetési formákat ír le, amelyek specifikus megoldási javaslatokért is kiáltanak.

Kapcsolódó
Novák Előd újra elővette a „cigánybűnözést”
Szigorítaná a büntető törvénykönyvet, kiszélesítené a fegyverviselést a Mi Hazánk.

Novák Előd mindenesetre nem hagyta veszni szakmailag kiérlelt javaslatát, azt újra benyújtattaA »rejtett erőforrások« bűnözésének visszaszorítása érdekében a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény módosításáról”  címmel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik