Belföld

Mészáros Lőrincék pisztáciás csigáját díjázták

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Csillagos elismerést nyert a Vál-Völgye Pékség a szakmai körökben csak „a fine food Oscarja” néven emlegetett Great Taste Awards nemzetközi élelmiszeripari verseny angliai döntőjén, olvasható a cég közleményében.

Mint írták, ez volt az első olyan alkalom, hogy egy kelet-európai pékség kap díjat ezen a versenyen.

A díjnyertes pisztáciás csigát 2020-ban fejlesztette a Vál-Völgye Pékség egyik tulajdonosa, Kenéz-Hanyecz Kinga, de rövid idő alatt a kakaós csiga mellett a második legnépszerűbb termékük lett. A pékségben a 2020-as indulás óta társtulajdonos Mészáros Lőrinc is.

A Vál-Völgye Pékség saját értékesítési hellyel nem rendelkezik, de a fagyasztott gyártási módszernek köszönhetően termékei számos hazai boltban és pékségben megtalálhatóak. Partnerük Ördög Nóráék balatoni kisboltja, illetve az összes hazai Hunguest Hotel, a Mercure hotelek, az öt csillagos tokaji Minaro hotel és az esztergomi Grand Hotel.

A cég 2022-es árbevétele elérte a 168 millió forintot, és jelenleg 19 fővel működik a vállalkozás Alcsútdobozon. Tavaly 207,9 millió forintos támogatást ítéltek meg technológiai és infrastrukturális fejlesztések megvalósítására a pékségnek a Vidékfejlesztési Program keretéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik