Belföld

Letartóztattak egy magyar férfit Salzburgban, 4,5 kiló drog volt nála

police.hu
police.hu

Elfogtak és letartóztattak Salzburgban egy 43 éves férfit, aki Ausztrián keresztül szeretett volna Magyarországra behozni külföldről drogot, hogy aztán értékesítse.

A  Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint több mint 4,5 kg kábítószert foglaltak le tőle. Jelenleg az ursteini börtönben várja ügye kimenetelét.

A férfi alapvető pénzkereseti forrása az volt, hogy nyugat-európai országokból különböző típusú árukat – köztük gyógytablettát, kutyafekhelyet, száraztésztát – hozott haza, majd azokat itthon eladta. A drogterjesztéssel ezt a keresetét egészítette ki.

A magyar nyomozók felkérésére B. Sz.-t az osztrák rendőrök  július 20-án Salzburg külterületén elfogták épp azt követően, hogy drogot adott át egy Ausztriában élő magyar férfinak. Egy gyorsétterem parkolójában ellenőrizték őket, és a B. Sz. által bérelt magyar furgont átkutatták.

police.hu

Az autó rakteréből összesen több mint 4,5 kilogramm kábítószer került elő: mintegy 500 gramm kokain, kb. 2000 gramm amfetamin, közel 5000 ecstasy tabletta és kb. 120 gramm metamfetamin.

Az osztrák intézkedéssel egy időben a magyar rendőrök három budapesti ingatlanban is kutatást hajtottak végre. B. Sz. budapesti lakását és az általa bérelt szintén fővárosi raktárt kutatták át, valamint a raktárt kezelő budapesti férfi otthonát is, akit ezt követően kábítószer-fogyasztás gyanújával állítottak elő.

Ezen kutatások során fehér anyaggal szennyezett mérleget, simítózáras tasakokat, mobiltelefonokat és B. Sz. kiutazásaival kapcsolatos dokumentumokat foglaltak le. A 43 éves budapesti férfi és a tőle drogot átvett társa ellen is eljárást indított az osztrák BKA. B. Sz.-t le is tartóztatták. Kiadatásáról később döntenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik