Belföld

Azt állítja az Árpád hídi tragédiát okozó Mercis, azért taposott bele a gázba, mert túl közel és gyorsan jöttek utána

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Beismerte a bűnösségét, de tagadta a versenyzést az a 33 éves férfi, aki egy 26 éves biciklis halálát okozta július elsején éjszaka az Árpád hídon.

Értesüléseink szerint a letartóztatásban lévő férfi elismerte, hogy gyorsan ment, de állítása szerint csak azért taposott bele a gázba, mert túl közel ért hozzá a mögötte gyorsan jövő autó.

A tragikus balesetet egy spontán kialakult verseny okozta, melyben egy Mercedes és két BMW vett részt. Mindhárom jármű jelentősen átlépte a sebességhatárt. A hajsza a Róbert Károly Körúton kezdődött 0 óra 41 perckor. Egy 690 lóerős Mercedes haladt elől, melynek vezetője megcsúszott, elvesztette uralmát az autó fölött, és a szalagkorlátba csapódott.

Mihádák Zoltán / MTI

A korlát mögötti kerékpárúton szabályosan közlekedett biciklijével egy 26 éves férfi, akit elgázolt az autó, ennek következtében kettős végtagvesztést szenvedett, és a kórházba szállítása után meghalt.

A Mercedes felborult az ütközés után, és 70 métert pörgött a tetején, végül a két BMW közül a másodikba csapódott be. Az igazságügyi szakértői vélemény szerint a Mercedes legalább 137 kilométer/órával haladt

A BRFK most hétvégén két éjszaka is akciózott a tragédia helyszínén, és a kerület forgalmas útjain az illegális gyorsulási versenyek, valamint a balesetek megelőzése érdekében.

police.hu

A Pestről Budára közlekedők között 60 járműnél mértek sebességtúllépést, míg a Budáról Pestre vezető oldalon 34-en nem tartották be a megengedett sebességet. Közülük két „dobogós” gyorshajtót is megörökítettek a felvételek. Egy Mercedes 171 km/h-val, míg egy BMW 158 km/h-val haladt az Árpád hídon.

Az akció során a rendőrök álló és mozgó sebességmérő készülékeket, szolgálati jelleg nélküli autót, zajszintmérő eszközt, és alkoholszondát is alkalmaztak. Az ellenőrzés során a rendőrök nem észleltek illegális gyorsulási versenyen részt vevő autósokat, és erre vonatkozó bejelentés sem érkezett.

Kapcsolódó
713 lóerős, 300 kilométer/órás végsebességre képes, 50 milliós Mercedes tarolta le az Árpád hidat
Megnéztük a sportautó adatait, ami feltehetően versenyzett egy másik kocsival a kerékpáros halálát okozó baleset előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik